• Vrijdagavond 16 Maart, Hooglanderveen. Deze competitieronde stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Er moest worden gewonnen van de huidige koploper Switch uit Hooglanderveen. Inzet van deze partij was de eerste plaats op de ranglijst. Nadat Switch de vorige wedstrijd verassend met 3-1 had verloren bij Spaarnestad was de theoretische achterstand van VOC nog maar 2 punten. Dus spanning alom!

  Wat op voorhand al een spannende/lastige wedstrijd beloofde te gaan worden werd nog lastiger door een aantal factoren dan wel smoesjes. Kiest u zelf maar in welke categorie ze vallen. Allereerst betrof het ook nu weer een vrijdag AVOND! Niet de favoriete speeldag van de heren blijkt uit de historie. Uiteraard zat het weer ook nog tegen met sneeuwbuien onderweg. De coach had last van chronisch slaaptekort aangezien hij sinds 11 maart trotse vader is geworden van zoon Julian! Via deze weg natuurlijk alsnog van harte gefeliciteerd namens de hele club!

  En dan toch nog drie serieuze smoesjes. Nick Moring was helaas afwezig door een slecht geplande vakantie naar de sneeuw…… Middenman Jessy besloot na het inspelen dat hij te veel last van een blessure had en kon dus ook niet meedoen. En spelverdeler Robin kon helaas niet meedoen door een blessure. En aangezien er geen reserve spelverdeler binnen onze gelederen is blijkt dit toch altijd de achilleshiel van het team. Hierdoor is er wel weer een oudgediende van VOC heren 1 opgestaan om deze uitdaging over te nemen. Na vele jaren van afwezigheid in het eerste herenteam kwam Dennis Brouwer toch echt weer eens laten zien dat hij in het verleden ook op hoog niveau heeft gespeeld.

  De opdracht van de coach voor vandaag was vooral om plezier te maken! Gezien het feit dat er niet in de sterkste opstelling kon worden gestart was de einduitslag veel minder interessant geworden. Switch moest winnen, wij mogen verliezen aangezien het gat op de ranglijst met nummer 3 op dit moment voldoende is.

  Bij aanvang van de 1e set werd er als volgt gestart. Jim en Ben op buiten, Rogier v K op dia, Gerard en Rogier v V op midden, Thijs als libero en Dennis Brouwer op spelverdeling.

  Bij aanvang van de 1e set begon VOC, begrijpelijk, een beetje nerveus. De passing was niet op orde en Dennis kreeg dus een hele serie moeilijk te verwerken ballen voor zijn kiezen. Dennis zal direct wel gedacht hebben: Nou, het niveau is er niet beter op geworden in mijn afwezigheid…… De mannen keken al snel tegen een behoorlijke achterstand van 15-9 aan. Tijd voor een time-out dus. Opdracht werd herhaald: Plezier en lef tonen! En dit is precies wat er gebeurde. De passing en aanval kwam beter op orde, en vooral de service ging met sprongen vooruit. De ene naar de andere ketser dan wel slecht verwerkbare bal kwam er aan de zijde van Switch. De coach van Switch wist even niet hoe hij dit moest oplossen en begon als een razende te wisselen. Dit mocht allemaal niet meer baten. Twee goede serviceseries van eerst Ben en daarna Gerard resulteerde geheel onverwachts in een 20-25 setstand. Eerst punt was dus binnen!

  De 2e set werd begonnen met dezelfde zes als de 1e. De mannen van VOC waren nu dus wel gelijk bij de pinken en de set bleef gelijk opgaan tot 15-15 ongeveer. Toen ergens werd Dennis voor de zoveelste keer weer, totaal onterecht, afgefloten op zijn techniek. En dit begon nu toch wel een beetje op te vallen. Ook in de eerste set was dit al een paar keer gebeurd. Op zich kan het natuurlijk een keetje, maar in onze ogen werden er aan de andere zijde van het net minimaal net zo bedenkelijke ballen gespeeld, maar deze werden nooit afgefloten. Maar goed, Dennis begon zich er nu wel zichtbaar aan te irriteren! Ook de rest van de mannen viel dit steeds minder in goede aarde. Vanaf dit moment liepen we een beetje achter de feiten aan en bleef Switch steeds en punt of drie tot vier voorop. Eindstand werd op 25-21 gezet. Weer gelijk dus.

  Dan op naar de 3e set. Nu werd Wouter er op midden ingebracht voor Rogier van Voorst in een poging er nog wat meer enthousiasme in te krijgen. En dit leek ook goed te werken. De eerste bal die Dennis op midden kon geven deed hij dit ook, en deze werd door Wouter lekker binnen geramd! VOC straalde dus veel vertrouwen uit in het begin van de set. Dit resulteerde al in een eerste time-out van Switch bij 2-5 voor ons. Gaandeweg de set werden wij toch weer wat slordig en bij 14-14 de volgende pauze. Wat er daar gebeurd is is niet helemaal duidelijk. We begonnen gelijk weer nerveus te spelen en hadden in het verdere verloop van de set eigenlijk geen kansen meer. Ondanks dat de setstand van 25-23 doet vermoeden dat het spannen was voelde dit zeker niet zo. Switch was het hele tweede deel van de set in controle. 2-1 achter dus.

  In de 4e set werd toptalent Mikkie ingebracht voor Ben. Ben had duidelijk niet zijn wedstrijd. Passend klopte het nog wel, maar de afstemming met Dennis ontbrak gewoon waardoor zijn belangrijkste wapen, de aanval, gewoon niet tot zijn recht kwam. Maar al snel in deze set beek dat er mentaal iets geknakt was bij onze mannen. Wat ook opviel is dat het publiek zich er ineens mee ging bemoeien. De eerste drie sets waren deze nauwelijks hoorbaar aanwezig en durft de schrijver dit wel een beetje slappe hap te noemen. De passing werd zeer matig waardoor een goede aanval ook uitbleef. En natuurlijk bleef de scheidsrechter ook deze set vrolijk doorgaan met het affluiten van de techniek van Dennis. Al met al is dit een stuk of 10 keer gebeurd in de hele partij. Dit had dus zomaar het verschil tussen winst of verlies kunnen zijn in de eerste 3 sets! Ergens bij 12-8 was het weer zover en kreeg Damian zowat een hartverzakking van de scheids. Al dat slaaptekort maakte het er niet vrolijker op voor de coach…..

  Maar bij 16-11 wilde wij toch maximaal gebruik maken van zijn enthousiasme en werd Gerard gewisseld voor Damian in een poging nog meer “kabaal” het veld in te sturen. Het mocht echter niet baten. Want vanaf dit moment werd door onze mannen een van de slechtste series van het seizoen in beeld gebracht. Binnen een paar minuten volgden een aantal pass ketsers aan onze zijde en werden er enkele acces weggegeven. Eindstand werd dus al snel 25-15. Switch had deze set duidelijk mentaal gewonnen. 3-1 einduitslag

  Eindresultaat van deze wedstrijd is dus dat Switch met vijf punten verschil mag gaan beginnen aan de laatste vier resterende wedstrijden. Onze mannen echter hadden toch wel vrede met deze uitslag gezien de opstelling. Dus feitelijk een mooi punt gestolen in het hol van de leeuw! Dennis Brouwer speelde echter gewoon een goede wedstrijd waarin hij heeft laten zien dat hij het nog niet verleerd is! Helaas staat over vier dagen alweer de volgende wedstrijd tegen A.G.A.V.S Soesterberg HS1 op het programma. Hopelijk zijn Nick, Jessy en Robin dan wel weer van de partij om in deze wedstrijd weer gewoon de volle winst te kunnen pakken.