• Zaterdag 14 april, Prima Donna Kaas Arena te Huizen. Vandaag stond er wederom een lastige uitwedstrijd voor ons 1e herenteam op het programma. Er werd afgereisd naar Huizen om het op te nemen tegen Prima Donna Kaas Huizen heren 2. Als we voor aanvang naar de ranglijst kijken zou dit een relatief makkelijke wedstrijd moeten worden voor onze mannen. PDK Huizen bekleedt de 7e plaats en vormt bijna alleen de middenmoot in de poule. Echter zouden onze mannen onze mannen niet zijn als er ook nu niet weer allerlei redenen zijn om een eventueel verlies te kunnen rechtvaardigen. Ook ditmaal zullen we deze even behandelen.

  Bij binnenkomst in de kantine was er een leuke wedstrijd van PDK heren 1 aan de gang. Deze komen uit in de 2e divisie. Leuk potje dus om vooraf even mee te kijken. Echter viel het sommige van onze heren al op dat enkele spelers van het 1e van PDK ons wel verdacht bekend voorkwamen. Dit bleken dus enkele van de “talenten” uit PDK heren 2 te zijn waar wij in de thuiswedstrijd met 2-3 van hadden verloren. Bij aanvang van onze eigen wedstrijd echter kwam enkele van deze talenten ook nu weer vrolijk het veld in lopen om het tegen ons op te nemen……. Hmm, erg goed ontwikkeld misschien in de loop van dit seizoen?

  Daarnaast was ook nu weer blonde god Clemens niet van de partij door nog een beetje onduidelijke blessure. Ook spelverdeler Robin kan helaas voor de 5e keer op rij niet meedoen en zal, zo het inmiddels blijkt, dit seizoen door een hernia niet meer inzetbaar zijn. En sinds het uitvallen van onze spelverdeler wordt het steeds spannender in de poule voor onze mannen. Ooit hadden we een comfortabele 8 a 9 punten voorsprong op de nummer 3 en goede kansen om zelfs nog kampioen te worden. Echter zijn er dus noodgedwongen in de afgelopen vier wedstrijden meerdere varianten op spelverdelers gebied geprobeerd. Zo heeft Dennis Brouwer uit heren 3 tweemaal ingevallen, werd er zelfs een maal met 4-2 gespeeld wat niet al te best ging, dus toen mocht Ben de eer waarnemen. En Thijs heeft het al eens geprobeerd. Hierdoor zijn er in de afgelopen wedstrijden helaas wel de nodige punten verspeeld en word de tweede plaats weer gedeeld met Unicornus HS1.

  Ook zeker het vermelden waard was de assistent-Coach van de heren van PDK Huizen. Dit was niemand minder dan Albert Cristina! Schrijver hoort de jeugdige lezers al denken: Who the F*** is Albert dan wel? Nou, dit is een grote meneer uit de vaderlandse volleybal geschiedenis. Hij behaalde met het Nederlandsche heren team in 1997 goud tijdens het EK en speelde ook tweemaal mee op de Olympische spelen in 2000 en 2004. Maar wij stellen daar onze coach Damian tegenover met toch ook zeer verdienstelijke prestaties in de eredivisie en Nederlands jeugdteam!

  Genoeg gezever vooraf, laten we gaan spelen. De opdracht van Damian voor vandaag was helder. Plezier maken en kijken waar het schip strandt. Schrijver citeert even letterlijk het WhatsApp bericht van Damian op zaterdagochtend: “Goede morgen Toppers! Eindelijk weer gehaktdag! Graag allemaal een mop voorbereiden, dan gaan we YOLO volleyballen!”

  De eerste set werd er begonnen met Ben en Jim op buiten, Gerard en Jessy op midden, Rogier v Kerkhof op dia, Nick in de libero en vandaag Thijs op Spelverdeling. Het bleek een nerveuze set te worden waarin de pass en service ons parten speelden. Na de nodige time-outs en een beetje gemopper onderling werd de set toch met 24-26 gewonnen.

  Tweede set, zelfde recept. Geen wijzigingen in de opstelling. Ook nu hetzelfde beeld als in de eerste set. Halverwege een redelijk grote achterstand voor onze mannen. Ben was, zou ik zeggen, een bijna zenuwinzinking nabij en Damian was die allang voorbij! De afspraken die gemaakt werden bleken erg moeilijk om na te komen in het spel. Passing uit het net houden om Thijs wat te ontzien, lange lijnen spelen, en vooral de blokkering instellen op de lastig te verdedigen diagonaal van PDK. Door het nu serieuze geklaag op elkaar was deze set niet meer te redden en werd er dan ook met 25-20 verloren. Door al het gemopper is er zelf in de hele wedstrijd geen mop met elkaar gedeeld….

  Bij aanvang van de derde set dus tijd om in te grijpen. Jim speelde geen gelukkige wedstrijd en werd ingewisseld voor Mikki. Rogier van Kerkhof voelde zich duidelijk niet helemaal lekker en werd er verassend voor Gerard uitgehaald. Rogier van Voorst nam Gerards plaats in op het midden. Deze wissels hadden eigenlijk direct effect. Er werd veel vrijer gespeeld en vanaf hier kwam PDK er eigenlijk niet meer aan te pas. De blokkering aan onze zijde begon langzaam meer ballen te killen en de passing van PDK kwam er dankzij onze toegenomen servicedruk steeds minder uit. Zowel de 3e als 4e set werd afgesloten op 20-25 voor VOC. 1-3 winst dus!

  Dus ondanks dat er, zeer begrijpelijk, nog weinig afstemming tussen aanval en spelverdeling te zien was in ons spel en daardoor zeer nerveus werd gespeeld, hebben de mannen een zeer goede teamprestatie neergezet!

  Door deze winst blijft het tot en met de laatste wedstrijd in de poule zeer spannend voor onze mannen. De tweede plaats wordt in gelijke punten gedeeld met Unicornus HS1. Unicornus moet de laatste wedstrijd aantreden tegen de, sinds deze speelronde, kampioen Switch HS1 en VOC moet nog spelen tegen de nummer 4 Keizer Otto-Trivolley HS1. Onze heren maken dus nog steeds goede kans om deel te mogen gaan nemen aan de P/D wedstrijden.

  Support in de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 21 april om 16:15 in de Safarihal te Maarssen is dus zeer welkom!