• Op 19 november hebben 28 recreanten deelgenomen aan de scheidstrechtercursus. Er werd sterk aangeraden om voor deze avond de spelregeltoets van de Nevobo te doen.

    Onder bezielende leiding van Pieter Siepman werd de avond begonnen met de tekens die een scheidsrechter maakt. Ook werd aangegeven dat er duidelijk gefloten moet worden en aangegeven waar de opslag naar toe gaat. Het is dus niet meer nodig om aan te geven wat de fout r is. Ook werd een paar filmpjes vertoond waar bepaalde situaties getoond werden. Dit werd in de groep besproken. Een nieuw teken van de scheidsrechter die Pieter niet kende werd besproken. Na het behandelen van vragen gingen we naar de zaal en werd de groep in twee├źn gesplitst. De kleinere groepen van 14 mensen werden door Henk Connotte en Pieter Siepman begeleid. Er werd per groep door 12 mensen gespeeld en door twee mensen gefloten. Na een aantal minuten werd er gewisseld, zodat iedereen een tijd als scheidsrechter kon fluiten. Na deze sessie werd nog een kringgesprek gehouden, waar vragen beantwoord werden. Op de vraag van Pieter wie de spelregeltoets van de Nevobo gedaan had gingen vrijwel alle vingers omhoog. De meesten waren hiervoor geslaagd, zodat men bij de Nevobo als scheidsrechter bekend zijn.

    Namens de recreanten bedanken we Pieter en Henk voor hun inzet en enthousiaste leiding.