• In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de aankomende activiteiten binnen  onze vereniging. De data kan iedereen dan vast in de agenda of op de kalender noteren!

   

  Voor een aantal van deze activiteiten zijn we nog op zoek naar helpende handen. Hieronder zijn de desbetreffende zaken genoemd. Mocht je bij één van deze taken kunnen helpen, dan horen we dat graag via vrijwilliger@voc-maarssen.nl. Je kunt hierbij vermelden om welke activiteit het gaat en of er voorkeur is voor een bepaalde taak.

  Agenda komende activiteiten voor leden

  13 april            Seizoensafsluiting in Bloemstede
  11 mei             Bekerfinales regio West
  25 mei             Barbecue opening beachvolleybalseizoen
  21 -23 juni      Jeugdkamp
  30 juni             Safari-festival

  Vrijwilligersoproep

  Tijdens de Koningsspelen op de basisschool De Wilde Wingerd hebben we als vereniging ook een rol. Er wordt door de jeugdcommissie een volleybalclinic voor de kinderen verzorgd. Voor dit evenement is ondertussen voldoende hulp, maar bij de activiteiten staan nog een paar momenten waarop dit soort clinics weer gegeven worden. Hopelijk is de hulp hiervoor ook snel rond.

  Workshops bij MEC – woensdag 8 mei
  Op woensdagmiddag 8 mei wordt bij het MEC in Maarssenbroek de Struintuin geopend. Er zijn die middag verschillende workshops voor kinderen in de basisschool-leeftijd. We zijn als vereniging gevraagd of wij ook een workshop van een half uurtje willen geven. Deze zal dan tussen 13.30 uur en 16.30 uur. We zijn op zoek naar mensen die de workshop willen leiden, maar ook naar mensen die hierbij willen ondersteunen. Een mooie kans om kinderen en hun ouders kennis te laten maken met volleybal en onze vereniging.

  Bekerfinales – zaterdag 11 mei
  Dit jaar mag VOC-Maarssen de bekerfinales voor regio West organiseren. Er is inmiddels gestart met de voorbereidingen hiervoor, zodat op 11 mei tien spannende finales plaats kunnen vinden in Safari. De eerste wedstrijden starten om 12:30 uur en de laatste ronde begint om 18:30 uur. Dit betekent dat we van 11:00 uur 's ochtends tot 21:00 uur 's avonds bezig zullen zijn om alles op rolletjes te laten verlopen.
  Voor deze dag kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Zo zijn er mensen nodig voor de welkomstbalie om de teams te verwelkomen en de weg te wijzen. Verder moeten de velden opgebouwd en opgeruimd worden. Daarnaast zijn er mensen nodig om over de dag in de gaten te houden of de zaal en de kleedkamers nog netjes zijn. Mocht je deze dag beschikbaar zijn om te helpen dan horen we graag op welke tijd je beschikbaar bent en of je voorkeur hebt voor een taak. Melden via bekerfinale@voc-maarssen.nl .
  Laten we er samen een mooie dag van maken en een mooi visitekaartje afgeven van VOC-Maarssen!

  Barbecue opening beachseizoen – zaterdag 25 mei
  Op zaterdag 25 mei openen we het beachvolleybalseizoen met een barbecue voor alle leden. Verder zal er een clinic worden gegeven en is er na de barbecue een beachtoernooi voor de senioren. Meer informatie hierover volgt nog via de beachcommissie. Wat we nu al kunnen zeggen, is dat we voor de barbecue nog wat hulp kunnen gebruiken. Het gaat hierbij om hulp op de dag zelf tijdens de barbecue. Denk aan de spullen klaarzetten en niet te vergeten; het bakken van het vlees. Als we dat met een aantal mensen kunnen doen en afwisselen, heeft iedereen ook voldoende tijd om zelf te eten. Tijdens de clinic van de jeugd zijn extra helpende handen ook van harte welkom. De clinic zal voor de barbecue zijn.

  Safari-festival – zondag 30 juni
  Op zondag 30 juni zal het Safari-festival plaatsvinden. Ook hiervoor zijn we op zoek naar mensen die willen helpen bij het verzorgen van clinics voor de jeugd.

  Algemene taken
  We zijn ook nog op zoek naar hulp bij zaken die niet direct aan een datum verbonden zijn:

  • Inventarisatie materiaal
   Graag starten we binnenkort met het inventariseren van al het aanwezige materiaal op onze trainerslocaties. We zoeken mensen die dit op zich willen nemen en de kasten langs gaan en te inventariseren wat er aanwezig is. Na deze inventarisatie kan er dan door materiaalbeheer gekeken worden wat er mist en waar aanvulling nodig is.
  • Scheidsrechters
   Voor het komende seizoen zijn er ook dringend scheidsrechters nodig die in de regio fluiten. Naast hulp aan de vereniging verbeter je ook je eigen kennis over de regels. Om regioscheidsrechter te worden is de VS3 cursus nodig. Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en een praktijkdag, hierna ben je bevoegd om wedstrijden te leiden in de promotieklasse en derde divisie.Deze cursus is een vervolg op de VS4 cursus die binnen de vereniging gegeven wordt. Na het voltooien van de VS4 cursus mag je eerste t/m 4e klasse fliuten. Er zal begeleiding vanuit de vereniging zijn, tijdens het opleidingstraject en daarna. Hoe meer mensen deze opleiding volgen, hoe minder wedstrijden er per persoon gefloten hoeven te worden. Vele handen, maken ook hier licht werk. (Folder NeVoBo: https://www.nevobo.nl/cms/download/2747/VS3%20informatiefolder%20-%20nieuw.pdf)
  • Flyers ontwerpen
   Om de vereniging naar buiten te kunnen promoten, is het nodig dat er nieuwe flyers ontworpen worden. Deze kunnen gebruikt worden bij verschillende activiteiten om nieuwe leden te werven. Wie is er creatief en wil zich hier mee bezig houden? Er zijn al foto's aanwezig die hiervoor gebruikt mogen worden. Voor tekst kan verder overleg gepleegd worden met het bestuur. Wie ontwerpt onze nieuwe flyers?

  Laten we er samen wat moois van maken! Vele handen maken licht werk...

  Via vrijwilliger@voc-maarssen.nl horen we graag wanneer we op jullie kunnen rekenen.

  Alvast bedankt.
  Verder nog een bedankje aan iedereen die het eerder gestuurde vrijwilligersformulier heeft ingevuld en opgestuurd. Ze zijn gelezen en worden momenteel verwerkt. De opmerkingen zijn allemaal meegenomen en er wordt aan deze zaken gewerkt.

  Groeten,
  Jessica Uijttewaal (vrijwilligerscoördinator VOC-Maarssen)