Zoals al in de nieuwsbrief van oktober is aangekondigd hebben wij (Rogier van Kerkhof en Annemarie Valen) sinds het seizoen 2019-2020 het kledingbeheer voor VOC onder onze hoede.

Voor degene die ons (nog) niet kennen. Rogier is sinds 1999 in Maarssenbroek woonachtig en maakt sindsdien lid uit van de selectie van Heren 1. Naast de functie van kledingcommissie, is Rogier ook de webmaster van VOC.
Annemarie zit (op een paar jaren van blessureleed na) sinds 1996 bij de club en is in de afgelopen jaren een van de gezichten bij de mini’s geweest. Naast de mini’s trainen en de kledingcommissie, maakt ze ook onderdeel uit van de redactie. Samen met onze kinderen Thijs (inmiddels spelend voor de JC1 van VVU) en Myrthe (een van de competitiemini’s) wonen wij in Boomstede.
Dit over ons, maar hoe werkt het bij VOC met de kleding:

Het VOC Bestuur heeft een aantal jaren geleden gekozen voor de huidige wedstrijdshirts van Gi&Di. De keuze voor deze shirts heeft als belangrijkste voordeel dat we zelfs over bijvoorbeeld 20 jaar nog dezelfde shirts kunnen bestellen en continuering gewaarborgd is.
De shirts worden in Italië gemaakt, waardoor de levering van nieuwe bestellingen wat langer op zich kan laten wachten. We hebben als club inmiddels aardig wat shirts op voorraad gelegd, maar zeker aan het begin van elk seizoen kan het zomaar zijn dat de voorraden ineens hard achteruit gaan. Wil je een nieuw shirt aanschaffen, laat ons dat dan op tijd weten, zodat wij rekening kunnen houden met eventuele bestellingen.

Al een aantal jaren bestellen we als vereniging de clubkleding bij VolleybalDirect.
De wedstrijdshirts bestelt de kledingcommissie voor jullie, wil je echter een trainingspak, een broekje, een inspeelshirt of iets anders vanuit de clubcollectie, dan kan je dat bestellen via https://www.volleybaldirect.nl/volleybal-clubcollectie-voc-maarssen Heb je nieuwe schoenen of andere volleybalaccessoires nodig, dan kan je die ook via https://www.volleybaldirect.nl bestellen.
Maak een account aan op de webshop en vul bij Klantgegevens je Nevobo-relatiecode in (staat op je spelerskaart). Hiermee krijg je 5% korting. Als je bij Tegoedboncode  VOC14 invult en dan op Tegoedbon inwisselen klikt, krijg je nog eens 5% korting. (Check op de rekening of beide kortingen zijn berekend. Eventueel kun je de orderstappen opnieuw maken)

De kosten voor de wedstrijdshirts die je als seniorenlid bestelt, € 53,- inclusief bedrukking, worden door de penningmeester aan jou doorbelast.

Voor jeugdleden is een net iets andere regeling van toepassing. Als jeugdlid koop je geen shirt maar huur je er een van de club. Ben je een nieuw jeugdlid of is je shirt te klein? Stuur een mail naar kleding@voc-maarssen.nl. Vermeld in de mail je naam, team en de maat die je graag wilt hebben. Je betaalt automatisch de huur van het shirt via de contributie (€ 16,- per seizoen).
Als je als jeugdlid stopt met volleyballen, dan moet je je shirt weer inleveren bij de kledingcommissie. Doe je dit niet, dan sturen we je een factuur voor de aanschaf van een nieuw shirt.

Onze plannen:
We hebben natuurlijk te maken met een bestaande vereniging waarin elke competitiespelend- en recreatieflid (als het goed is) een wedstrijdshirt heeft.
Heel veel veranderen, zonder iedereen weer een nieuw shirt aan te laten schaffen, kunnen we dus niet als commissie.
Wel kunnen we nadenken over een toekomst waarin we het ons als verenging wat makkelijker maken qua nummering, voorraden, jeugdshirts e.d.
Het komende seizoen zullen we achter de schermen het een en ander aan plannen gaan schrijven en deze aan het bestuur voorleggen.

Een wijziging zal op kortere termijn al moeten worden besproken en tot uitvoer worden gebracht. De lijnen aan inspeelshirts en trainingspakken die we als vereniging voerden (te koop via de clubcollectie bij VolleybalDirect) zijn niet meer leverbaar. De gangbare merken hierin voeren slechts voor maximaal 3 jaar dezelfde lijnen. Dat is natuurlijk enorm balen als er net in het derde jaar een nieuw lid bij jouw team komt en dat diegene ook hetzelfde pak zou willen bestellen, maar dat niet meer mogelijk is.
Als kledingcommissie zijn we op dit moment druk zoekende naar een merk dat voldoet aan de wensen/eisen die we als club aan de clubkleding stellen.
We hopen jullie hier op korte termijn meer over te kunnen informeren.

Wil je een nieuw shirt bestellen of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op via kleding@voc-maarssen.nl of spreek ons aan in de sporthal.

Groeten,
Annemarie en Rogier

Kledingcommissie