ONTSTAAN
Volleybalvereniging VOC-Maarssen is in mei 1996 ontstaan uit een fusie van de volleybalverenigingen OSM’75 (opgericht in 1976) en VCM (opgericht in 1955).
VOC staat voor VCM-OSM-Combinatie.

Volleybalvereniging VOC-Maarssen heeft ongeveer 230 leden, globaal verdeeld in 100 recreanten, 60 senior-competitieleden, 30 jeugd-competitieleden, 35 mini-leden en 10 verenigingsleden.

COMPETITIE
Aan de NeVoBo seniorencompetitie wordt deelgenomen met 2 herenteams en 1 damesteams. Het hoogste herenteam komt uit in de 3e divisie en het damesteam komt uit in de 2e klasse.

JEUGD
De vereniging heeft 6 jeugdteams, te weten: 4 meisjesteams, 1 jongensteam en 1 mini competitieteam, die deelnemen aan de jeugdcompetitie. Heb je interesse? Dan kun je een e-mail sturen naar jc@voc-maarssen.nl
Daarnaast hebben we nog een aantal minigroepen.

MINI VOLLEYBAL
Volleyballen is best moeilijk, vooral voor jonge kinderen. Wat u misschien nog niet wist: mini’s zijn onze jeugdleden van 6 tot 12 jaar. Mini volleybal wordt gespeeld met aangepaste spelregels. Het veld is kleiner en zoals iedere mini weet, mag de bal gevangen worden. Maar er moet wel geknokt worden voor ieder punt. Op dit moment trainen de mini’s met ca. 20 leden op dinsdagavond in sporthal Safari. Heeft uw zoon of dochter interesse? Dan kunt u een e-mail sturen naar jc@voc-maarssen.nl

Ieder jaar heeft VOC-Maarssen kennismakingstrainingen voor mini- en jeugdvolleybal. VOC-Maarssen biedt 6 tot en met 11-jarigen op deze manier de mogelijkheid om met deze boeiende sport kennis te maken!  Vind je volleybal leuk dan kun je echt lid worden bij de knotsgezellige jeugdafdeling van ons waar, naast de trainingen, allerlei andere activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd, zoals toernooien, feesten en het jaarlijkse kamp.

RECREATIEF VOLLEYBAL
Bij VOC-Maarssen kun je op elke dag van de week volleyballen. De recreatieleden zijn ingedeeld in trainingsgroepen die elk 1½ uur per week trainen.

Momenteel zijn er 8 gemengde dames- en herengroepen. Een deel van de recreanten neemt deel aan de regionale recreantencompetitie georganiseerd door de NeVoBo. Afhankelijk van de ruimte op de verschillende avonden kunnen nieuwe leden zelf hun trainingsavond bepalen.

Er zijn op diverse avonden nog plaatsen vrij voor dames en heren die in een gemengd team recreatief willen volleyballen in Safari, Huis ten Bosch en Zwanenkamp.

Voor meer informatie, bel Herman Korfage: 0346 560142 of mail recreanten@voc-maarssen.nl

Contactpersonen
We hebben al onze contactpersonen in een overzicht gezet.