TOT EN MET DINSDAG 19 JANUARI 2021 ZIJN ER GEEN TRAININGEN I.V.M. CORONA

Bekijk de specifieke afspraken per zaal:

Wedstrijden in Safari
Wedstrijden in Bloemstede
Zaalwachten taken in alle zalen

 • Voor iedereen (en zeker vanaf 13 jaar) geldt het dringende advies vanuit de Nevobo om in de sportaccommodatie een mondmasker te dragen. Wij vragen iedereen om dit masker bij binnenkomst over neus en mond te dragen om zo samen de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan (het masker hoeft niet tijdens de training gedragen te worden).
 • Kom zo kort mogelijk voor je training naar de sporthal. Je mag niet wachten in de hal van Safari, maar wordt verzocht zo snel mogelijk door te lopen naar de kleedkamer/zaal.
 • Blijf thuis als je klachten hebt.
 • Op het veld hoeft de 1,5m regel niet gevolgd te worden, maar daarbuiten wel!
 • Alle aanwezigen op het veld (spelers en trainers etc.) moeten zowel voor als na de training/wedstrijd hun handen desinfecteren. Desinfectiemiddel staat in elke zaal in de materialenkast. De trainer is hiervoor verantwoordelijk.
 • Alle aanwezigen op het veld (spelers en trainers, coaches) moeten geregistreerd zijn en bij iedereen wordt een korte gezondheidscheck gedaan door de trainer.
 • Ouders van jeugd mag niet meer blijven kijken. Per 29-sep is het niet meer toegestaan om publiek toe te laten bij sport.
 • Er kan niet gebruik gemaakt worden van de douches. De toiletten kunnen nog wel worden gebruikt. Wij raden iedereen aan zoveel mogelijk alleen de algemene toiletten te gebruiken.
 • In alle zalen (behalve Safari) moeten de ramen open staan tijdens het sporten en na de tijd weer gesloten worden. In elke zaal is het (weer) mogelijk om dit te doen.
 • Vóór en na de training moet al het materiaal en alle contactoppervlakken worden gereinigd met behulp van microvezeldoeken. Zie schoonmaak instructies onderaan dit bericht.
 • Het is verplicht om een corona-vertegenwoordiger aan te wijzen als contactpersoon voor het Sportfonds. Tijdens trainingen vervullen de trainers deze taak. 

Wat als er iemand uit het team positief test op Corona?

Als er iemand positief test op Corona en diegene is binnen 2 dagen in contact geweest met zijn/haar team (training of wedstrijd), dan mag het hele team gedurende 10 dagen niet komen trainen of spelen.

Een positieve test moet direct worden doorgegeven aan bestuur@voc-maarssen.nl.

Kijk ook op de website van de Nevobo voor extra informatie: https://www.nevobo.nl/cms/download/6937/Stappenplan_corona.pdf

Schoonmaak instructies

 • Microvezeldoeken zijn toepasbaar voor alle gladde elementen die klamvochtig gereinigd mogen worden. Een reinigingsmiddel is in principe niet nodig: alleen bij zware vervuiling kan een reinigingsmiddel nodig zijn. De microvezeldoeken hoeven enkel nat gemaakt te worden met koud water: vervolgens uitwringen voor gebruik, zodat ze klamvochtig zijn.
 • Blauw is voor interieur en groen is voor toestellen en (spel)materialen.
  • Blauw: deurklinken, kasten, ballenkar, tafels, stoelen
  • Groen: ballen, palen, telborden, overige spelmaterialen
 • De doeken moeten na gebruik gewassen worden op 90 graden en hierbij mag géén wasverzachter worden gebruikt. In de kast van Safari zal er een plaats zijn (bijv. een wasnet of doos) waar de gebruikte doeken in kunnen worden gedaan. Elke donderdag zal iemand de microvezeldoeken ophalen, de doeken wassen en zorgen dat er weer schone doeken in de kast komen te liggen.
  • De teams die niet in Safari trainen/wedstrijden spelen, moeten  onderling even overleggen wie ervoor zorgt dat de vieze doeken gewassen worden of de vieze doeken afleveren bij Safari en de schone doeken weer meenemen naar de eigen zaal. Breng het bestuur even op de hoogte hoe het per zaal geregeld wordt, zodat er een duidelijke contactpersoon is.

Houdt de informatie op deze websites zoveel mogelijk zelf in de gaten:

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/11/19/coronavirus-en-volleybal-in-nederland

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/11/18/protocol-verantwoord-sporten-geupdatet

De horeca in Safari en Bloemstede is voorlopig nog gesloten. Als deze weer opengaan, dan dienen de regels die zij stellen ook gevolgd te worden.

Zorg voor elkaar en help elkaar om deze regels na te leven. Je mag elkaar hier best op aanspreken.

X